Arkiv

Annonse


Irsk åpning på fredag

ArkivTelenor eier 40 prosent av Esat Digiphone. Opprinnelig var planen at Esat Digifone skulle vært i drift i desember.

Konsesjonsbetingelsene forutsatte drift fra 16. februar. De 34 dagene de ble forsinket har kostet Esat Digifone 10 millioner kroner i dagbøter.

Betalte boten
– Vi kunne åpnet nettet 16. februar, men valgte likevel å betale boten og vente til vi var sikre på at vi kunne lansere en kvalitetstjeneste fra første dag, sier adm. direktør Knut Digerud til Dagens Telecom.

Forsinkelsene i Irland er knyttet til vansker med godkjennelse for master og en intens debatt om påstått helseskade ved stråling fra mastene.

50.000 abonnenter
Fra starten vil Esat ha omlag 105 forhandlere med 200 utsalgssteder over hele Irland. Dette er omlag det samme som Eircell.

Styreformann Dennis O´Brian sier til Dagens Telecom at de regner med minimum 50.000 abonnenter i år. Han venter å nå 125.000 og overskudd i år 2000.

Avanserte tjenester
Fra første dag vil Esat Digifone ha data- og faxtjenester, noe konkurrenten som har vært i drift i tre år ikke har. Fax- og datatjenestene koster ikke mer enn 50 kroner per måned ekstra. Voice mail er også blant tjenestene Esat tilbyr.

SDH-stamnett
Digifone har bygd sitt eget SDH radiobaserte stamnett i Irland. De har til nå satt opp 200 basestasjoner og har omsider fått adgang til å bruke politiets (Garda) eksisterende installasjoner for sine basestasjoner.

«Spennende» jobb
Torsdag vil Esat Digifone sette opp en basestasjon i en høyspentmast. Tidligere har dette kun vært gjort i Tyskland. I Esat Digifone håper de på at de skal slippe planleggingsgodkjennelse for hver enkelt installasjon i høyspentmaster.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse