Annonse


Først i Norge

– Etter det vi kjenner til er det første gang i verden at et slikt unikt system blir presentert. Vi forventer stor interesse for denne måten å sende signaler på via kobberkabel. Det gir uante muligheter. Vi regner med at hvem som helst av teleoperatørene kan starte med dette fra 1. januar neste år, sier adm. direktør Dag Honningsvåg i Telenor Avidi til Dagens Telecom.

60 husstander
Forsøksprosjektet i Sandefjord omfatter bare 60 husstander. Telenor Avidi og Telenor Nextel har fått tillatelse til dette spesielle forsøksprosjektet av Statens teleforvaltning.

Telenor-selskapene har stor tro på systemet ettersom det i dag finnes hele 600.000 kabel Tv-abonnenter i Norge. Telenor Avidi har vel 230.000 av disse.

Enormt potensiale
– Vi ser derfor et enormt potensiale i det å kunne tilby telefoni, Internett-tilgang og kabel Tv over en og samme telelinje, sier Honningsvåg.

– Forutsetningen for å bruke et slikt system er at tele- og kabelnettet må oppgraderes. Dette var årsaken til at Sandefjord ble valgt som forsøkssted ettersom telenettet her uansett måtte oppgraderes nå i vinter, sier Honningsvåg til Dagens Telecom.

Avsluttes 1. november
Etter det Dagens Telecom får opplyst at forsøksprosjektet skal være avsluttet 1. november i år. Erfaringene fra dette vil være med å danne grunnlaget for Telenors nye tilbud til abonnenter etter at telemonopolet blir opphevet 1. januar 1998.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse