Annonse


Fikk Storebrand-kontrakt

I fjor høst søkte Storebrand-konsernet en partner innen landsdekkende data- og telekommunikasjon. De fleste store norske tele- og IT-aktører var invitert med i anbudsrunden. Etter hard konkurranse ble SDS valgt som totalleverandør for data, tale og bildeløsninger til forsikringskonsernet, melder SDS.

Ikke fullverdig teleoperatør
– For SDS betyr denne kontrakten at selskapet får en sterk posisjon i det norske telemarkedet. Vi forventer at Storebrand-oppdraget vil bane vei for nye tilsvarende kontrakter. Dette både styrker posisjonen i bank- og forsikringsmarkedet, samtidig som det bringer oss mange skritt videre i utviklingen som tjenesteleverandør. Vi har ingen ambisjoner om å bli en fullverdig teleoperatør, sier adm. direktør Per Andersen i SDS.

Fire års kontrakt
Kontrakten er tegnet for fire år og er på 150 millioner kroner. Avtalen innebærer dessuten at SDS overtar hele telenettet i samarbeid med Alcatel Brinchmann som eies av Alcatel Distribusjon. Dette telenettet omfatter om lag 5.000 abonnenter og over 30 forskjellige hussentraler.

Usikkert om Aker Brygge
Hva som skjer med telenettet og re-installasjon av dette når Storebrand flytter inn i nye lokaler på Aker Brygge, er det ingen i forsikringsselskapet eller SDS som vil kommentere ovenfor Dagens Telecom.

Annonse


Annonse