Annonse


Virtuelle Internett

Dette er også grunnen til at selskapet også har satset mye på å få utviklet produkter som skal gjøre det enklere for selskaper å utnytte Internett som del av eget nett, skriver Telecom Revy.

BayStream Dial Virtual Private Network Services er det korte, konsise og fengende navnet som Bay har gitt sitt nye tilbud som skal gjøre det enklere og sikrere å koble seg opp mot et selskaps lokalnett via Internett.

– Det dreier seg i all enkelhet om en løsning som skal gjøre det mulig for selskapene å sette opp sikre, IP-baserte ”tunneler” mellom brukeren på hjemme- eller lokalkontoret og selskapets vanlige nett, sier Sten Nordell, ansvarlig for denne delen av virksomheten på europeisk basis i Bay.

– Dermed kan man bruke Internett og ikke leide linjer eller andre løsninger for å koble opp brukerne mot bedriftsnettet.

Råvareleverandører
– Det er vår oppfatning at altfor mange Internett-tilbydere har avfunnet seg med å bli råvareleverandører, hvor de ganske enkelt tilbyr kundene tilgang til nettet, sier Nordell.

– Det er viktig å kunne tilby noe mer, kall det gjerne verdiøkende tjenester. Dette er noe av det vi kan hjelpe med når vi nå lanserer våre BayStream Dial VPN Services. Vår programvare, kombinert med våre nye fjernoppkoblingsprodukter som 5399 Remote Acess Concentrator Module, gjør det mulig for våre kunder å skaffe seg kunder som betaler mer for å få garantert tilgang til båndbredde.

Nivå 3 og 2
Bay Networks Dial VPN-tjenester bruker den Nivå 3-baserte Mobile IP-protokollen for dynamisk opp- og nedkobling av sikre IP-tunneller mellom oppringeren og bedriftsnettet. Bay blir dermed et av de første selskapene som tar i bruk den nye Mobile IP-standarden, og selskapet har også til hensikt å støtte den kommende Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) når den etterhvert blir klar.

– Brukeren blir på denne måten sikker på at hun ikke blir sittende med avlegs utstyr. Etterhvert som teknologien endrer seg er det bare nødvendig å oppgradere modem- eller ISDN-forbindelsen hos den enklete bruker, sier Nordell. – Resten blir Internett-leverandørens problem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse