Arkivfoto

Annonse


Telenor først i Hellas

ArkivfotoArbeidsgruppen har videresendt sin anbefaling til OTEs styre, med Telenor som førstevalg og britiske Orange som nummer to. Dermed er Telenor enda et skritt nærmere sin første DCS 1800-lisens i utlandet.

Partner-vennlig
Selskapet er allerede medeier i GSM-nett i Ungarn og St. Petersburg, og åpner i løpet av mars nett i Irland og Bangladesh, alle steder i samarbeid med partnere. Nå er det altså mye som taler at Telenor får foten innenfor i Hellas.

Ikke favoritt
Beslutningsprosessen i Hellas har tatt lang tid. For et halvt år siden var bortimot 20 selskaper interessert i lisensen, mens bare Telenor og Orange sto igjen da finalerunden startet i slutten av februar.

Orange har lengst erfaring
I Hellas mente observatører at Orange var den naturlige kandidaten, både på grunn av selskapets størrelse og fordi Orange er operatøren som har lengst erfaring med GSM 1800. Men foreløpig ligger altså Telenor et hestehode foran – og nå er det opp til styret i OTE.