Annonse


Kraftigere kryptering

Eksporttillatelsen indikerer at de amerikanske myndighetene er i ferd med å lempe på sine strenge restriksjoner på eksport av krypteringsteknologi. Netthandelprogrammet OM-Transact fra Open Market krypterer transaksjoner mellom nettbutikker og banker med 128-biters nøkler.

56-biters på Hamar
128-biters teknologi er mange ganger kraftigere enn de 40-biters nøklene som vanligvis brukes i Norge. Nylig fikk IBM og tre andre selskaper anledning til å eksportere 56-biters nøkler. IBM vil bruke denne teknologien i VISA SET-systemet som nå tas i bruk av Fellesdata og den nye nettbutikken på Hamar.

Beskytter betalingsdata
Krypteringsteknologien i OM-Transact beskytter felter med kredittkortnummer og andre data som kunder fyller ut når de handler på nettet. Det er bare disse betalingsdataene som blir vernet av de 128-biters nøklene som Open Market (www.openmarket.com) nå får anledning til å eksportere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse