Deskill

Annonse


Nera ut til massene

DeskillMens Nera tidligere har henvendt seg hovedsakelig til nasjonale teloperatører, tvinger lanseringen av WorldPhone selskapet til å tenke i andre markedskanaler. Med lanseringen av den nye satellittelefonen har Nera innledet en forsiktig flørt med den øverste delen av massemarkedet. Etablering av lokale forhandlerkjeder har dermed plutselig blitt av største strategiske betydning.

Tyskland et forbilde
Det er Neras datterselskap i Tyskland, Nera Gmbh, som har fått æren av å prøve ut forhandlermodellen. Til å lede satsningen har selskapet ansatt Wolfgang Engelhardt, tidligere sjef for Motorola i Norden.

Den tidligere Motorola-sjefen mener å se mange likhetstrekk mellom dagens trender for satellittkommunikasjon og det som skjedde på mobiltelefonsiden tidlig på 1990-tallet.

CeBIT ‘97 er i så måte et ypperlig markedsførum: – Cebit avvikles samtidig som WorldPhone for alvor er blitt leveringsklar. De europeiske jordstasjonene er også ferdig oppgradert til å håndtere trafikken over Mini-M-tjenesten. Messen er derfor et svært velegnet tidspunkt til å presentere verdens minste bærbare satellittelefon for et europeisk publikum, i følge lederen for Nera Tyskland.

Uavhengig
Det er Neras tyske datterselskap, Nera Gmbh i Hamburg, som har hele ansvaret for den norske teleleverandørens markering under CeBIT. En markering som skjer fullstendig uavhengig av Norges Eksportråd og de norske fellesstandene for henholdsvis programvare og maskinvare.

Uvanlig
Satellittelefonen WorldPhone er det første som møter blikket hos besøkende og forbipasserende på Neras stand. Selv om selskapet, som vanlig under internasjonale messedeltagelser, legger vekt på å profilere hele selskapets bredde, må høykapasitets radiolinjeprodukt denne gangen finne seg i å spille andrefiolin.

Mer om CeBIT-97:
Sirkus CeBIT er i gang

Vekst i satsningsområder

Mobil med solenergi

Nokia går for Internett

Operatørenes marked

Pessimistisk VIAG

Ikke plass på Cebit

Mobil med data og fax

Norskt slår an på Cebit

Ericsson handler ikke

Sveitsisk kryptering

Søker partner på CeBIT

Annonse


Annonse