Annonse


10 mill. ISDN-brukere

Produktsjef Geir Sivertsvik i Telenor Nett as opplyser at Telenor har som mål å ha 20–25 prosent av alle privatabonnement på ISDN i løpet av to år og at ISDN for datakommunikasjon skal bli like billig som modemforbindelse.

Det er 6 millioner ISDN-abonnenter i Europa, der Tyskland har klart flest abonnenter. Tallet er kommet opp i 3 millioner i USA og 1,5 millioner i Japan.

ADSL
Telenor har også bestemt seg for å satse på ADSL. Dette er en teknologi for høyhastighets data via koppernettet som gir 6 Mbit/s dataoverføring.

– Vi ser ikke dette som en trussel mot ISDN. Det er heller snakk om en utvidelse. Du vil kunne kjøre ISDN over ADSL og benytte ADSL til Internett-trafikk når behovet tilsier det. Men det er en del terskler som skal overvinnes før vi er der, sier Sivertsvik.

Annonse