Annonse


– Snakk med den bærbare

– Det nye kortet forandrer en bærbar datamaskin til et trådløst kontor, heter det i en melding fra Nokia. Kortet gjør mobiltelefon, adaptere og kabler unødvendige. Datamaskinen kan også brukes som telefon.

Nokias mobile kort-telefon kan brukes til å sende og å motta beskjeder, fakser og elektronisk post. Det vil også være mulig å koble seg opp mot Interett, koble seg til bedrifters databaser og laste ned filer fra GSM-nettverk.

Mobilt
– Dette er et produkt som er lett å bruke og det kombinerer funksjonaliteten i mobiltelefoner og i pc-kort. Løsningen regner vi med kan bli brukt i dagens bærbare PC’er og i morgendagens PDA’er – personlig håndholdte assistenter – som er mindre enn dagens bærbare løsninger, sier Reijo Paajanen, som er senior visepresident i Nokias avdeling for mobiltelefoner.

Windows95
Kortet kan brukes i maskiner som er kompatible med standardene PC Card type II eller III, og har tilstrekkelig strømforsyning. Programmet opererer under Windows95. Kortet har en overføringshastighet på 9600 bits og holder V42-standarden for kompresjon.

– Vi tar sikte på kunder som trenger tale- og datatjenester uansett tid og sted. Dette er kunder som i dag gjerne bruker en egen GSM-telefon kun beregnet på overføring av data, sier Paajanen.

Mer om CeBIT-97:
Sirkus CeBIT er i gang

Vekst i satsningsområder

Mobil med solenergi

Nokia går for Internett

Annonse


Annonse