Deskill

Annonse


Pessimistisk VIAG

DeskillVIAG Interkom er den nye mobiloperatøren i Tyskland, eid av British Telecom, tyske VIAG og (snart) norske Telenor. Det var knyttet stor spenning til selskapets pressekonferanse her i Hanover onsdag, da ledelsen for første gang skulle fortelle om hvilke framtidsvisjoner selskapet har.

Problemer
Men budskapet fra Werner Fraas, toppsjef i VIAG Interkom og Maximilian Ardelt var pessimistisk. Problemene står i kø for selskapet i årene som kommer.

-Inntil år 2000 vil det ikke være mulig for tyske privathusholdninger å foreta et fritt valg av teleoperatør, sa Ardelt.

Årsaken er at Deutsche Telekom fremdeles eier dette markedet, og samtalene mellom VIAG og DT om samtrafikk og tett kommunikasjon mellom de to nettene står i stampe.

Annonse


Først mobil, siden fast
Derfor har VIAG Interkom på kort sikt valgt å satse på at mobilkommunikasjon, gjerne via VIAGs kommende GSM 1800-nett, skal være alternativet. Senere skal man så koble sammen fastnett og mobilabonnement, slik at brukerne får ett nett og ett telefonnummer å forholde seg til.

Men dette krever samarbeid med BT – og samtalene om dette samarbeidet står i stampe. – Når forhandlingene etthvert bryter helt sammen, kan vi trekke EU inn, og da vil antakelig DT måtte gi seg, sa Ardelt.

Dyr fornøyelse
I mellomtiden renner pengene ut. VIAG tapte 100 millioner D-mark (400 millioner kroner) på sin televirksomhet i fjor – og selskapet regner med milliarder i minus de neste årene. Da kan det sikkert være en trøst for Ardelt og hans kolleger at Telenor er villige til å betale 10 prosent av dette.

Mer om CeBIT-97:
Sirkus CeBIT er i gang

Vekst i satsningsområder

Mobil med solenergi

Nokia går for Internett

Operatørenes marked

Annonse