Deskill

Annonse


Nokia går for Internett

DeskillOm to – tre år er det slutt med å slite seg opp av senga lørdag morgen for å dra på handletur. Da risikerer du snarere at handelsmannen tar deg på senga når han kommer for å levere varene du har bestilt via Internett. Slik omtrent lød budskapet senior visepresident Anssi Vanjoki i Nokia Mobil Phones presenterte for en lydhør skare av europeiske datajournalister dagen før CeBits offisielle åpning.

Nye løsninger
I deler av Europa og USA har allerede nærmere hver tredje innbygger sin mobiltelefon. Skal markedspenetrasjonen kunne økes ytterligere – oppimot 50 prosent enkelte steder i år 2010 – så må prisen dramatisk ned.

En slik utvikling vil ikke Nokia være med på. Morgendagens utfordring ligger snarere i utvikling og salg av verdiøkende tjenester som integrerer mobiltelefoni og data, og som er tilpasset den enkeltes individuelle behov, i følge Vanjoki.

Produktserie
Den finske teleoperatøren har sett seg ut Internett-bruk som en oppnåelig målsetting for mobilbrukere flest. Konsernet lanserte onsdag en serie med nye produkter som integrerer de to verdenene.

Annonse


– Produktene viser at markedet for trådløs datakommunikasjon er i ferd med å segmenteres. Ulike behov vil få sine spesielle løsninger, sier Vanjoki

Verdens minste?
Nokias nye Cellular Card Phone er et eksempel på hvilken type produkter vi kan forvente i nær framtid. Kortet veier bare 60 gram, og kan, i følge Vanjoki, karakteriseres som verdens minste GSM-telefon.

Plasser kortet i en PCMCIA-port i PC-en, og simsalabim – den vesle bærbare er forvandlet til en GSM-telefon. Du kan ringe og prate, eller du kan sende fax, meldinger og elektronisk post. PC-en er alt du trenger for å kunne kommunisere med omverden. Når kortet kommer i handelen utpå høsten, kan du bare glemme alt som heter kabler, inkompatible grensesnitt og eksterne mobiltelefoner.

Serieport
Nokia Cellular Data Suite er en programpakke som gjør at du kan sende fax, epost og filer via PC-ens serieport. PCMCIA-porten kan du ha fri til andre gjøremål.

Smart Messaging
Trodde du at du behøver en PC for å surfe på Internet? Det er slett ikke tilfelle. Ved hjelp av Nokia nye Netgate, basert på kommunikasjonsstandarden Smart Messaging, kan du kalle opp verdensveven direkte fra GSM-telefonen.

Foreløpig er det riktignok bare en spesialutgave av Nokias toppmodell, 8110i, som er tilpasset Smart Messaging. Går det som ledelsen i teleselskapet håper, vil andre mobiltelefonprodusenter snart adoptere den åpne standarden for meldingsoverføring.

Se også:

Sirkus CeBIT er i gang

Vekst i satsningsområder

Mobil med solenergi