Annonse


Og så var de to…

Det er den greske avisen Kathimerini som kan fortelle at AirTouch nå er ute av kampen om å overta 30 prosent av det nye GSM 1800-nettet som det greske televerket OTE skal bygge ut.

Katimerini baserer seg på det avisen kaller ”troverdige kilder i OTE” når den forteller at selskapets 11 mann store evalueringskomite bestemte seg for å diskvalifisere AirTouch. Årsaken skal være at selskapet ikke hadde oversendt en garantierklæring med en verdi på 500 Drachma, samtidig som en rekke legaliteter i forhold til OTE ikke var i orden.

To igjen
Dermed er det bare Orange og Telenor igjen – og alt tyder på at det vil bli fotofinish mellom de to. I Hellas er det riktignok mange som holder Orange som favoritt. Dette selskapet har allerede erfaring i å bygge ut et GSM 1800-nett i England, mens Telnors efaring jo handler om NMT 450 og 900 og GSM 900, som stiller andre krav til plassering av antenner og basestasjoner. På den annen side vet Telenor det meste om utbygning i ulendt terreng, noe som vil være en fordel i Hellas.

30% av Cosmote
Stridens kjerne er en 30% eierandel i den nye mobiloperatøren Cosmote, som skal introdusere GSM 1800 i Hellas. Landet har allerede to GSM 900-operatører. I første omgang skal det nye nettet bygges ut i storbyene Thessalonika og Athen, mens resten av landet følger etter i løpet av de neste fire-fem årene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse