Desk

Annonse


Full klaff for personsøk

Desk– Personsøkere er godt egnet til meldingsformidling på større arrangementer. Behovet for enveis beskjedformidling via personsøker kom klart frem, da all støyen gjorde det vanskelig å bruke mobiltelefoner, sier prosjektansvarlig Kari Lian i Telenor Mobil til Dagens Telecom.

Kongens menn
160 personsøkere med tekst ble benyttet for å sende meldinger til VM-guider, sanitet, teknisk personell og protokollapparatet rundt Kongen.

– Responsen vi har fått viser at sending av tekstmeldinger under ski-VM fungerte veldig bra. Personsøkerne ble organisert i elleve ulike grupper med en felles radiokode. Dette gjorde det mulig å sende gruppemeldinger til samtlige personsøkere eller til nærmere spesifiserte mottakergrupper, sier Lian.

GSM-tekst
– Personsøker med tekst var primærløsningen, men det ble også sendt ut meldinger over GSM-tekst til mobiltelefoner. Meldingene ble sendt via en spesiell programvare på PC-nettverket som var satt opp for arrangementet. Totalt var 300 brukere involvert, sier Lian til Dagens Telecom.

Telenor Mobil var hovedleverandør av mobile tjenester til VM på ski i Trondheim.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse