Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Full klaff for personsøk

OSLO: Telenor Mobils personsøkere og GSM-tekst til beskjedformidling ble en suksess under ski-VM i Trondheim. Over 300 brukere i arrangementsapparatet mottok tekstmeldinger under sportsbegivenhetene.

Desk
– Personsøkere er godt egnet til meldingsformidling på større arrangementer. Behovet for enveis beskjedformidling via personsøker kom klart frem, da all støyen gjorde det vanskelig å bruke mobiltelefoner, sier prosjektansvarlig Kari Lian i Telenor Mobil til Dagens Telecom.

Kongens menn
160 personsøkere med tekst ble benyttet for å sende meldinger til VM-guider, sanitet, teknisk personell og protokollapparatet rundt Kongen.

– Responsen vi har fått viser at sending av tekstmeldinger under ski-VM fungerte veldig bra. Personsøkerne ble organisert i elleve ulike grupper med en felles radiokode. Dette gjorde det mulig å sende gruppemeldinger til samtlige personsøkere eller til nærmere spesifiserte mottakergrupper, sier Lian.

GSM-tekst
– Personsøker med tekst var primærløsningen, men det ble også sendt ut meldinger over GSM-tekst til mobiltelefoner. Meldingene ble sendt via en spesiell programvare på PC-nettverket som var satt opp for arrangementet. Totalt var 300 brukere involvert, sier Lian til Dagens Telecom.

Telenor Mobil var hovedleverandør av mobile tjenester til VM på ski i Trondheim.
Stikkord: Mobil