Annonse


BT øker i Spania

BT (tidligere British Telecom) har nå kjøpt opp resten av BT Telecomunicaciones S.A. i Spania og får dermed full kontroll over selskapet. Andelen på 50 prosent ble kjøpt fra Banco Santander. Selskapet tilbyr blant annet frame relay og Internett og virtuelle taletjenester i det spanske markedet.

Fullverdig operatør
Oppkjøpet er et ledd i utviklingen av BT Telecomunicaciones til en fullverdig nasjonal teleoperatør i Spania. – Spania er et nøkkelmarked for enhver som ønsker å tilby pan-europeiske og særlig globale tjenester, sier Alfred Mockett i BT Global Communications.

Bygger eget nett
BT Telecomunicaciones S.A. ble etablert i 1994 og har bygget ut et nasjonalt nettverk for 17 milliarder pesetas, tilsvarende drøyt 800 millioner kroner. Selskapet har om lag tusen ansatte.

Mobilmarkedet
Også på mobilfronten øker BT sitt nærvær i Spania ved å øke sin eierandel i Airtel til 15, 8 prosent. BT er dermed den nest største aksjonæren i den spanske mobiloperatøren.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse