Annonse


Kamera på vidda

Tanken bak å sette opp et kamera langt fra bebygde strøk var ganske enkelt å lage litt reklame for det store Vasaløpet, samt at arrangørene kunne tenke seg å bli spart for en del telefoner med spørsmål om snødybde og snøforhold.

Men myndigheter på fylkesnivå sier nei til ideen. Grunnen er at det ikke skal være enkelt å drive videoovervåking i det svenske samfunnet. At nesten ingen er i området, med unntak av tiden da Vasaløpet arrangeres, det har ingen betydning.

Fare for integritetsbrudd
Fylkesmyndighetene sier nei. Dersom noen skulle passere startområdet i løpet av året vil dette være et integritetsbrudd, melder Falu Kuriren.

– Loven er ikke ment å skulle brukes på slike tilfeller. Vi kommer til å anke saken, sier en av arrangørene bak Vasaloppet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse