Annonse


CNN på svensk

CNN har sitt hovedkvarter i OL-byen Atlanta, og ble så imponert over hvordan svenskene gjennomførte VM i friidrett i 1995 at de ble interesserte i å starte opp i byen. I Gøteborg fungerte telekommunikasjonen adskillig bedre enn i Atlanta.

Verdens mest leste nyhetstjeneste
CNN er mest kjent for sin nyhetstjeneste 24 timer i døgnet. 30. August 1995 startet selskapet sin nettavis, og etter to døgn hadde avisen fått sin første million oppslag. Men bruken har økt. Hver uke blir 17 millioner sider hentet ned på CNNs nettavis. Selskapet har også lagret nesten 100.000 sider.

CNN har nå 30 redaksjoner spredd om på kloden. Totalt har selskapet 3 500 medarbeidere, men bare omlag 150 av disse er nettjournalister.

Telegramtjeneste
CNN vil stå for innholdet, Telia skal sørge for teknikken. Staben vil bestå av fire journalister som oversetter og tilpasser innholdet til svenske forhold. Tre Telia-ansatte vil stå for den tekniske delen. CNN har en avtale med det svenske telegrambyrået TT om å bruke deres tjenester.

Annonse


– Til å begynne med blir det trolig 40 TT-telegram, og 40 oversatte artikler fra CNN om dagen, sier Cecilia Geijer-Haeggström, som startet som administrerende direktør for Telia infomedia interactive sist uke til Gøteborgsposten.

Sverige er et etablert prøvemarked for amerikanske bedrifter som vil prøve det europeiske markedet. CNN valgte å etablere seg først i Sverige fordi landet har en stor tetthet av datamaskiner, godt utbygget telekommunikasjon og svenskene leser gjennomsnittlig et høyt antall aviser.

Annonse