Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mac øker salget

Mac-maskiner selger bedre og bedre. Men det hjelper ikke Apple. Mange av de nye kundene kjøper kloner.

Andelen av amerikanske kunder som kjøper datamaskiner med Mac som operativsystem øker. En sterktvirkende grunn til dette er at brikkeprodusenten Motorola har gått inn i markedet. Det gir troverdighet. Samtidig øker klonemakerne sin omsetning.

Sterk økning
Maskiner med operativsystemet Mac sin andel av markedet var på åtte prosent i november, steg til ni i desember og økte videre til 11 prosent i januar, melder amerikanske CNET.

Konkurranse
Tallene stammer fra det amerikanske markedsbyrået Computer Intelligence. En talsmann for selskapet sier:

– Motorola har gjort for operativsystemet Mac hva Compaq gjorde for Intel-markedet. Når et stort og kjent selskap lager et produkt er det lett for andre å følge etter. Konkurranse og valg er to ting som førte til Intels vekst.

Analysen viste en sterk vekst av Mac-maskiner som ble sendt ut på det amerikanske markedet, og et svakt fall i omsetningen av tradisjonelle PC’er.Tallene er beregnet ut fra salget av vanlige datamaskiner gjennom 1.100 tradisjonelle forhandlere.

Motsatt
– Den vanlige oppfatningen er at «Wintel-maskiner» øker raskest. Vi fant ut at situasjonen var nøyaktig motsatt i forhandlerleddet i januar, sier senioranalytiker Dave Tremblay i Computer Intelligence.