Annonse


Mac øker salget

Andelen av amerikanske kunder som kjøper datamaskiner med Mac som operativsystem øker. En sterktvirkende grunn til dette er at brikkeprodusenten Motorola har gått inn i markedet. Det gir troverdighet. Samtidig øker klonemakerne sin omsetning.

Sterk økning
Maskiner med operativsystemet Mac sin andel av markedet var på åtte prosent i november, steg til ni i desember og økte videre til 11 prosent i januar, melder amerikanske CNET.

Konkurranse
Tallene stammer fra det amerikanske markedsbyrået Computer Intelligence. En talsmann for selskapet sier:

– Motorola har gjort for operativsystemet Mac hva Compaq gjorde for Intel-markedet. Når et stort og kjent selskap lager et produkt er det lett for andre å følge etter. Konkurranse og valg er to ting som førte til Intels vekst.

Annonse


Analysen viste en sterk vekst av Mac-maskiner som ble sendt ut på det amerikanske markedet, og et svakt fall i omsetningen av tradisjonelle PC’er.Tallene er beregnet ut fra salget av vanlige datamaskiner gjennom 1.100 tradisjonelle forhandlere.

Motsatt
– Den vanlige oppfatningen er at «Wintel-maskiner» øker raskest. Vi fant ut at situasjonen var nøyaktig motsatt i forhandlerleddet i januar, sier senioranalytiker Dave Tremblay i Computer Intelligence.

Annonse