Arkivfoto

Annonse


Kredittverdig Hermansen

ArkivfotoDette er tall som Telenorledelsen – og særlig finansavdelingen – følger med haukeblikk, og det gjør også kredittinstitusjonene i London hvor Telenor har finansisert sine obligasjonslån. For en opp-eller nedgradering hos S&P og dets konkurrenter får direkte følger for de rentene som må betales for lånene.

AAA er topp
Derfor er det et godt tegn, på kort sikt, at Telenor har klart å holde sin AA+ i et system der AAA (triple-A) er toppkarakteren. Men på den annen side ser S&P skjær i sjøen i årene som kommer. På sikt vurderes Telenors utvikling som negativ. Til sammenligning er Telia nedgradert fra AA+ til AA, mens fremtidsutsiktene for det svenske selskapet vurderes som stabile.

Viktige momenter i S&Ps vurdering av Telenor:
  • At selskapet klarer å holde de laveste og best balanserte prisene i Europa til tross for at det fremdeles er et monopol
  • At selskapets strategiske partnerskap med BT og TeleDanmark gir en sterk posisjon i det skandinaviske marked.
  • At egenkapitalprosenten økte fra 26 til 33 prosent , delvis takket være 2 milliarder i egenkapitalinnsprøyting fra staten. (Men da har S&P åpenbart ikke fått med seg den usikkerhet som finnes i Stortinget, hvor et forslag en sen nattetime kan øke overskudd-utbetalingen med hundrevis av millioner som Telenorledelsen ikke har kontroll over).

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse