Deskill

Annonse


Børsen svarer Nera

DeskillDe tre siste dagene har den bergenske teleleverandøren offentliggjort like mange nye kontrakter, til en samlet verdi av nærmere 170 millioner kroner. Resultatet var at aksjekursen i løpet av torsdagen steg fra 319,50 kroner til 338 kroner.

Kontraktene
Dette er de tre kontraktene som fikk Børsen til å reagere: Tirsdag kom meldingen om at selskapet hadde inngått en rammeavtale med Telenor og Grameen Phone om levering av radiolinjeutstyr til Bangladesh. Avtalen har en samlet verdi på 100 millioner kroner.

Onsdag offentliggjorde selskapet avtalen om levering av høykapasitets radiolinjeutstyr til televerket i Botswana, til en verdi på 40 millioner kroner.

Satellitt
Torsdag kom beskjeden om at satellittsiden i selskapet hadde styrket sin posisjon gjennom salg av en jordstasjon for Inmarsat til Korea Telecom. Den siste avtalen har en verdi på mellom 20 og 30 millioner kroner.

Rekordhøy
Nera-aksjen har siden august i fjor stegt jevnt og trutt fra omtrent 210 kroner. Ved årsskiftet lå den rundt 270 kroner. Da fjorårstallene ble offentliggjort 4. februar, lå kursen rundt 310 kroner. Til tross for en overraskende resultatnedgang på 12 prosent, steg den til rekordhøye 355 kroner de neste tre ukene. Før torsdagens hopp, hadde aksjekursen igjen sunket til under 320.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse