Annonse


Tunge nett-allianser

Tyske myndigheter frykter at et samarbeid mellom storselskapene kan hemme konkurransen, og har allerede varslet at de vil se nærmere på en eventuell avtale.

Allianse
Det tyske teleselskapet har en egen Internett-tjeneste som heter T-Online. Samarbeidet vil eventuelt bli mellom dette selskapet og det store amerikanske selskapet American Online. AOL er allerede på markedet i Tyskland.

I følge en tysk ukeavis har Telekom ønsket en allianse mellom T-Online og Microsoft. En talsmann for teleselskapet benekter imidlertid disse ryktene, melder telegrambyrået Reuters.

Derimot er det varslet at en annen avtale mellom Microsoft og Deutsche Telekom vil bli bekjentgjort på CeBIT i Hannover.

Annonse


Granskes
Det tyske medieselskapet Bertelsmann sitter på omlag 30 prosent av aksjene i American Online i Europa. Tidligere har Bertelsmann vært innstilt på et samarbeide med Deutsche Telekoms Internettselskap.

Tyske kartellmyndigheter har varslet at det kan bli problematisk dersom selskapene slår seg sammen. Enhver form for samarbeid vil bli gransket. Begge selskapene er meget sterke aktører på det tyske Internettmarkedet.

Samtalene fortsetter
– Diskusjonene fortsetter, heter det fra Deusche Telekom. Men selskapet ønsker ikke å opplyse om hva som blir sagt mellom partene.

Annonse


Annonse


Annonse