Arkivfoto

Annonse


Hermansen kredittverdig

ArkivfotoDette er tall som Telenorledelsen – og særlig finansavdelingen – følger med ørneblikk, og det gjør også kredittinstutisjonene i London hvor Telenor har finansisert sine obligasjonslån.

For en opp- eller nedgradering hos S&P og dets konkurrenter får direkte følger for de rentene som må betales for lånene.

AAA er topp
Derfor er det et godt tegn, på kort sikt, at Telenor har klart å holde sin AA+ i et system for AAA (triple-A) er toppkarakteren.

Men på den annen side ser S&P skjær i sjøen i årene som kommer og på siktg vurderes Telenors utvikling som negativ. Til sammenligning er Telia nedgradert fra AA+ til AA, mens fremtidsutsiktene for det svenske selskapet vurderes som stabile.

Annonse


Best balanserte priser
Viktige momenter i S&Ps vurdering av Telenor: At selskapet klarer å holde de laveste og best balanserte prisene i Europa til tross for at det fremdeles er et monopol.

At selskapets strategiske partnerskap med BT og Tele Danmark gir en sterk posisjon i det skandinaviske marked. At egenkapitalprosenten økte fra 26 til 33 prosent, delvis takket være to milliarder i egenkapitalinnsprøyting fra staten.

Ukjent med usikkerheten?
Men S&P har åpenbart ikke fått med seg den usikkerhet som finnes i Stortinget, hvor et forslag en sen nattetime kan øke overskudd-utbetalingen med hundrevis av millioner som Telenorledelsen ikke har kontroll over.

Annonse