Annonse


Kreves for 1,7 millioner

Tiltalen er den mest omfattende som har vært foretatt i Sverige hittil. 27-åringen erkjenner seg skyldig i å ha krenket rettighetene til programskaperne, men hevder at han ikke på langt nær har tjent så mye som anklageren mener å kunne bevise.

Mannen er tiltalt for å ha kopiert ettertraktete program som Adobe Photoshop, QuarkXPress, Aldus Pagemaker og Windows95, og for å ha solgt kopiene til privatpersoner og foretak. Piratvaren skal i mange tilfeller ha blitt solgt gjennom annonser på avisenes rubrikksider.

Truet med «torperdo»
Programvarehusenes svenske avdelinger står samlet mot den tiltalte. Bak søksmålet står kjente programvarehus som Microsoft, Lotus, Adobe og Novell.

Mannen er også siktet for en del andre forhold, deriblant for å ha truet en stockholmsadvokat med å bruke «torpedo».

Annonse


Annonse


Annonse