Arkiv

Annonse


Godt år i Merkantildata

ArkivMerkantildata omsatte i fjor for hele 2,277 milliarder kroner, en økning på 24 prosent fra 1995. Konsernet økte resultatet før skatt med 52 prosent, fra 59,7 millioner kroner i 1995 til 90,7 millioner i fjor. Tallene er proformatall for Merkantildata og MBS Fjerndata fusjonert.

Aksjekursen lå på 117 kroner per aksje ved utgangen av fjoråret, en verdiøkning på 46 kroner fra hva aksjen ble omsatt for i januar i fjor.

Halvfornøyd
– Merkantildata skulle gjerne sett et enda bedre resultat for 1996, men vi har gjort det bra på alle områder unntatt applikasjon. Dette forretningsområdet går godt i Sverige, men ikke i Norge, sier konsernsjef Tom Adolfsen i Merkantildata til Dagens Telecom.

Applikasjon halvert
Applikasjonsområdet fikk i 1996 et resultat på 7,4 millioner kroner, nærmere en halvering fra 1995-resultatet på 14,5 millioner. Hovedårsaken til det dårlige resultatet innen applikasjonsområdet er forsinkelser innen ferdigstillelsen av den administrative programvaren ES2.

Annonse


Merkantildata har også hatt oppryddingskostnader på seks millioner kroner for sanering av ulønnsomme produktområder. Samtidig sviktet salgsinntektene med fem millioner kroner, opplyser Adolfsen.

Programvarebom?
Adolfsen har ikke vært heldig med programvareinnkjøpene til Merkantildata, men ønsker ikke å legge ned forretningsområdet.
– Ferdigstillelsen av ES2 ligger over et år etter tidsskjemaet, ikke syv måneder slik enkelte har skrevet. Men applikasjonsområdet skal ikke gis opp. Det vil skje endringer, men vi forstetter satsingen på dette området også i år, sier Adolfsen til Dagens Telecom.

Økte 160 prosent.
Merkantildatas tre andre forretningsområder Systemintegrasjon, Kommunikasjon og Distribusjon har alle hatt vekst i året som gikk.

Spesielt vellykket ser det ut til at oppkjøpet av Upnet har vært. Forretningsområdet kommunikasjon økte mest i fjor og hevet resultatet til 40,9 millioner kroner fra 15,6 millioner i 1995. Dette er en vekst på hele 160 prosent.

Gode fremtidsutsikter
Merkantildata tror på fortsatt stor etterspørsel og investeringslyst hos IT-brukere i år. Forventingene knytter seg spesielt til økende behov for Internett- og intranettløsninger, samt økende fokus på tjenester og kompetanseprodukter.

Internettsatsing
– Vi vil særlig styrke vår posisjon innen drift og konsulenttjenester. Gjennom Upnet er vi også en av de største utbyggerne innen Internett-løsninger. Jeg har store forventninger til vår infrastruktur for Internett i både i Norge, Sverige og Baltikum, sier Adolfsen til Dagens Telecom.

Se også: «Dobling for Adolfsen»

Annonse


Annonse


Annonse