Annonse


AT&T-sjokk

Nyheten gjør det klart at AT&T møter hard konkurranse i selskapets tradisjonelle marked, og at det vil bli nødvendig å bruke store ressurser for å modernisere konsernets infrastruktur.

Jomfrutalen
Advarslene kommer fra AT&Ts nye president John Walter i en tale til 200 investorer og analytikere i selskapets hovedkvarter mandag. Han gjorde det klart at AT&T vil møte fortsatt press på sine kjerneområder.

Skiftende marked
Walter tiltrådte stillingen i januar. I talen lovet Walter betydelig innsats for å endre kulturen i selskapet, og for å få organisasjonen til raskt å møte kundenes behov i et telemarked som er i rask utvikling.

Men Walters ønsket også å gi analytikerne positive signaler. Han lovet at en gjennomgang av konsernet skulle resultere i innsparinger på 17 milliarder kroner i løpet av to år, ifølge Financial Times. Og han lovet at allerede i år 2001 så skal selskapet tjene dobbelt så mye som det vil gjøre i 1997.

Annonse


Markedet
AT&T gikk på flere smeller i fjor. Den største var at de mistet store andeler av markedet for fjernsamtaler.

– På en del områder mistet vi markedsdynamikken sa Walters. Han regner med flere utfordringer i 1997, ettersom mange mindre selskap gjerne vil gjøre innhogg i AT&Ts kundemasse på 90 millioner.

Responsen var positiv etter møtet.
– Han ga den mest ærlige vurderingen av som er gjort av noen i selskapet på lenge, kommenterte Salomon Brothers analytiker Jack Grubman.

Annonse


Annonse


Annonse