Hopp til navigasjon Hopp til innhold

AT&T-sjokk

USAs største teleselskap sjokkerer med å varsle at årets overskudd kan bli hele 30 prosent lavere enn ventet. Etter talen reagerte Wall Street og sendte kursen på aksjen ned med nesten ti prosent.

Nyheten gjør det klart at AT&T møter hard konkurranse i selskapets tradisjonelle marked, og at det vil bli nødvendig å bruke store ressurser for å modernisere konsernets infrastruktur.

Jomfrutalen
Advarslene kommer fra AT&Ts nye president John Walter i en tale til 200 investorer og analytikere i selskapets hovedkvarter mandag. Han gjorde det klart at AT&T vil møte fortsatt press på sine kjerneområder.

Skiftende marked
Walter tiltrådte stillingen i januar. I talen lovet Walter betydelig innsats for å endre kulturen i selskapet, og for å få organisasjonen til raskt å møte kundenes behov i et telemarked som er i rask utvikling.

Men Walters ønsket også å gi analytikerne positive signaler. Han lovet at en gjennomgang av konsernet skulle resultere i innsparinger på 17 milliarder kroner i løpet av to år, ifølge Financial Times. Og han lovet at allerede i år 2001 så skal selskapet tjene dobbelt så mye som det vil gjøre i 1997.

Markedet
AT&T gikk på flere smeller i fjor. Den største var at de mistet store andeler av markedet for fjernsamtaler.

– På en del områder mistet vi markedsdynamikken sa Walters. Han regner med flere utfordringer i 1997, ettersom mange mindre selskap gjerne vil gjøre innhogg i AT&Ts kundemasse på 90 millioner.

Responsen var positiv etter møtet.
– Han ga den mest ærlige vurderingen av som er gjort av noen i selskapet på lenge, kommenterte Salomon Brothers analytiker Jack Grubman.
Stikkord: Mobil