Annonse


Virtuell kirkegård

Tamagocchi – er et elektronisk kjæledyr på en nøkkelring, og det er den siste «inne-dingsen i Japan. Ordet Tamagocchi kan omtrentlig oversettes med «elskelig lite egg». Utsalgsprisen er omlag 120 kroner, og for det får kjøperen en nøkkelring.

Elektronisk egg
Trykk på en av tre knapper – og den elektroniske rugingen starter. Etterhvert klekkes «egget». Nå skal kyllingen ha mat, vann og buret skal ryddes. Selvfølgelig med de rette tastetrykk.

Stor suksess
Spillet har blitt en stor suksess i Japan, og nesten en million nøkkelringer skal ha blitt solgt. Det er varslet at fuglen kommer til Europa til sommeren. I følge produsenten har fuglen reist millioner av lysår gjennom cyberspace…

Virtuell død
Men dersom fuglen ikke får skikkelig stell så vil den klage, bli dårlig, og til slutt fly sine siste elektroniske vingeslag.

Annonse


For godt mål er det satt opp virtuelle kirkegårder på Internettet for salig henfarne elektroniske elsklinger. Informasjon om elektroniske kjæledyr finnes på:
http://www.virtualpet.com
http://www.matsuda.com

Skjermtroll?
Ryktene sier at fuglen etterhvert også vil dukke opp som et rent skjermtroll for datamaskiner til sommeren. Og skal komme på CD-Rom både for Windows og Mac i engelsk og fransk utgave.

Annonse


Annonse


Annonse