Annonse


Irland-start 21. mars

Først skulle Esat Digifone åpne sitt nett tidlig i høst. Så ble det utsatt til desember. Deretter het det januar. Og så het det ikke noe, før avisen Irish Republican denne uken kunne fortelle at åpningsdatoen nå er fastsatt til 21 mars.

Problemer
Dermed ser det til at Esat Digifone har kommet over alle problemene som har plaget utbygningen etter at selskapet fikk sin lisens like før jul 1995. Selskapet, hvor Telenor eier 40 prosent av aksjene, har hele tiden lovet minst 80 prosent dekning av hele Irland før oppstart.

Protestaksjoner
Men protestaksjoner mot stygge mobilmaster har vært med på å skape utsettelser, samtidig som en samarbeidsavtale om å bruke politiorganisasjonen Gardas master også ble stoppet av myndighetene.

Ekstrainvesteinger
I mellomtiden har hovedkonkurrentene, Telecom Eiranns mobilnett fått 300.000 abonnenter – mens Esat har pådradd seg 100 millioner i ekstrainvesteringer på grunn av problemene med master og myndigheter.

Annonse


Annonse


Annonse