Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Fra stål til tele

Industrigiganten Mannesmann satser nå hardt på telekommunikasjon. Sammen med den tyske jernbanen vil konsernet bygge et alternativt fastnett for telefoner.

Telekommunikasjon svarte for 16 milliarder norske kroner av selskapets omsetning, og det er igjen 12 prosent av Mannesmanns omsetning, melder Financial Times. Men samtidig investerte selskapet for over 7 milliarder i telekommunikasjon i 1996.

Mobilnett
I Norge er det tyske selskapet Mannesmann kjent for sine stålkontrakter med Statoil. Men selskapet har også store interesser innen telekommunikasjon. Mannesmann har store eierinteresser i Tysklands største mobilnett – D2. I fjor passerte antall abonnenter mer enn 2,3 millioner.

Deutsche Telekom
Mannesmann satser på å få sin del av den økende veksten i tysk telekommunikasjon. Når monopolet på lokale teletjenester brytes opp til neste år, så har Mannesmann planer om sammen med jernbaneselskapet Deutsche Bundesbahn å konkurrere med Deutsche Telekom.

Deutsche Bundesbahn har 50,2 prosent av aksjene i selskapet som skal legge opp et fastnett for telefoner.

Økt omsetning
Gjennomsnittlig var Mannesmanns overskudd ti prosent høyere enn fjorårets for selskapets forskjellige bransjer. Omsetningen fro telekommunikasjon ble doblet.

Investeringene i telekommunikasjon markerer en endring av fokus fra bedriften. Stålrør og handel svarte for halvparten av omsetningen tidlig på 80-tallet, men er nå redusert til en femtedel.
Stikkord: Mobil