Arkiv

Annonse


Feminin lettvekter

Arkiv– Dette er den første av en hel generasjon av mobiltelefoner fra Ericsson. Denne versjonen er rett og slett beregnet for folk med sans for kultur, design og stil. For den aktive bedriftskunde med behov for større datadisplay og taster vil vi lansere slike løsninger på den store CeBIT-messen i Tyskland om en drøy uke, sier adm. direktør Arne Skilhagen i norske Ericsson Mobile Communications til Dagens Telecom.

Runde former
Nyvinningen GF 788 er bare 10 centimeter høy og har tre timer taletid. Telefonen kommer med bare en batteriversjon.

Målene på Ericssons nye «damedødare» er 105 mm x 49 mm x 24 mm. Førsteinntrykket av den nye GF 788 er at det er en feminin telefon med runde former som er god å holde i. Ingen ting galt i det, for Ericsson satser nå betydelige annonsekroner på å kapre nettopp kvinnelige kunder.

Telefonen er dessuten utrustet med et deksel, eller såkalt «flaps», som skjuler tastene for både smuss og uønsket inntasting når du har den i skjortelomma eller i veska.

Annonse


En god etterfølger
GF 788 vil klart ta over deler av markedet som den tidligere toppmodellen GH 388 hadde. Sistnevnte telefon ble lansert for akkurat et år siden.

Foruten litt rundere former og den nevnte «flapsen» har den nye telefonen et mindre, men litt klarere display enn sin toppmodell-forgjenger. I forbindelse med handsfree-sett i bil kan dette for smått til å lese beskjeder og telefonnummere.

Mindre taster
I og med at nyvinningen GF 788 er fem centimeter kortere enn GH 388, har dette resultert i mindre taster på den nye telefonen. Bruken kan dermed være et problem for mannfolk med store fingre.

Dagens Telecom har allerede testet telefonen i mørket og kan fastslå at den under slike forhold er noe vanskeligere å bruke enn GH388. Dette skyldes rett og slett at de nye tastene er små. Den litt svake, indirekte belysningen gjør det vanskelig å taste riktig.

Kuttet ut kalkulatoren
For den aktive forretsningsreisende har også GF 388 alarm-funksjoner som gjør at du slipper å dra med deg vekkerklokka på tur. Et klart minus er det at Erricsson har kuttet ut kalkulator-funksjonen på CF 788.

Dagens Telecom tror at dette er funksjoner som selskapet vil ha med på sine andre proff-modeller som lanseres på CeBIT.

Bra meny-valg
Et pluss er det at brukeren selv kan velge hvilke menyer han vil ha synlig i displayet på GF 788. Ericsson GH 388-modell hadde en stor menyfortegnelse som ikke alle brukere har behov for. Derfor vil selskapet nå la brukeren selv bestemme over hvor mange menyer som skal være tilgjengelig.

Mens brukere som ikke har noe særlig teknisk innsikt kan velge kortmenyer med bare seks funksjoner, kan de mer avanserte mobiltelefonbrukerne velge en utvidet versjon med hele 24 funksjoner.

Kopierte Philips?
Ericsson GF 788 leveres i fire flotte og klare metallic farger (mørk grå, bordeaux rød, mørk blå og mørk grønn). Satsingen på god formgivming av telefonene, samt fargevalget, er noe Ericsson har lånt fra Philips som har design- og livstilstelefonen Spark i sin produktportefølje. Sistnevnte er seks gram mindre i vekt enn Ericssons nye GF 788.

Kampen tilspisser seg
Kampen om de virkelig små- og lette GSM-telefonene vil tilspisse seg på CeBIT-messen i Tyskland neste uke.

Etter det Dagens Telecom erfarer vil Philips lansere en telefon på rundt 95 gram og vil dermed være en god konkurrent til Ericsson nye GF 788 og Motorlolas allerede kjente Star Tac-modell.

I handelen neste uke
-– Vi regner med at vår GF 788-modell vil være i handelen allerede om en uke. Prisen vil være 20 til 30 mere enn på GH 388-modellen, sier Arne Skilhagen til Dagens Telecom.

Etter det Dagens Telecom erfarer vil dette si at utsalgsprisen kommer til å ligge på rundt tre tusen kroner.