Annonse


Bil på nettet

Etterhvert har flere bilfirma lagt informasjon om sine modeller ut på nettet. Nissan prøver et prosjekt hvor kunder kan bestille ny bil over nettet, og en god del bruktbilforhandlere kommer også etterhvert på banen.

Elektronisk bilhandel
Men bilbransjen som helhet nøler. Nå er påstanden at finansieringen etterhvert vil bli ordnet på nettet. I følge en rapport vil over halvparten av amerikanske billån bli ordnet over nettet om fem år.

Det er det amerikanske konsulentselskapet Killen & Associates som står bak rapporten. De har også forsøkt å spå om elektronisk handel og fremtiden for andre bransjer som forsikring og bankmarkedet.

Nye selskaper
Firmaet har sett nærmere på 19 selskaper som vokser fram i markedet som tilbyr lån til bilkunder. Det er et åpent spørsmålet hvor mye utviklingen i Norge vil avvike fra den amerikanske.

Annonse


En fjerdedel
Chrysler er den eneste av de store bilprodusentene som støtter bilselgere på Internett, og ikke setter begrensninger på salgsområde, skriver det amerikanske fagbladet Automotive News. Chrysler regner med at mellom en og to prosent av dagens bilsalg skjer over nettet, og at andelen vil øke til en fjerdedel i år 2000.

– Fremdeles er det ingen som vet hvordan forretningsmodellen vil bli på nettet sier, Christian Thommessen, Europasjef for IBM Global network.

Annonse


Annonse


Annonse