Deskill

Annonse


PCen ringer:

DeskillDatatelefoni eller Computer telephony integration (CTI), som kan overvåke og styre telefonsamtaler fra en dataapplikasjon, har eksistert siden 1986. Hittil har datatelefoni stort sett vært forbeholdt store selskaper med avanserte hussentraler og ISDN.

Stor interesse
Men også mindre bedrifter ønsker seg avanserte telefoni-løsninger. Analyseselskapet Sage Research har undersøkt interessen. Resulatene viser at 40 prosent av alle amerikanske virksomheter planlegger å installere dataelefoni som en vanlig kontorapplikasjon. Blant de spurte brukte bare 13 prosent datatelefoni.

Java-telefoni
På messen Computer Telephony Expo i Los Angeles neste uke, vil Lucent demonstrere Java-telefoni. Der vil de også vise utviklingspakken PassageWay Telephony Services. Produktet vil være klart i tredje kvartal. Java-løsninger blir spesielt interessante etterhvert som telefonien beveger seg inn på Internett.

JTAPI
Lucents løsning bygger på Telephony Services Application Programmer Interface (TSAPI) og en ny Java Telephony API (JTAPI)-spesifikasjon. JavaSoft vil gjøre JTAPI-implementasjoner tillgjengelig for både TSAPI og TAPI (Telephony API).

Annonse


Annonse


Annonse