Annonse


Landsby-GSM fra Telenor

– Landsbytelefonene kommer i drift i samme takt som utbyggingen av GSM-nettet i Bangladesh, sier informasjonssjef Fredrik Grindland i Telenor International til Dagens Telecom.

En i hver landsby
Over 40.000 landsbyer får en GSM-telefon til bruk for fattige landsbyboere. Tilbudet vil nok bli benyttet når en mobiltelefon koster omkring en årslønn.

Ukeavisa Telecom Revy skrev tidligere at det vil koste mellom 1.500 og 3.000 kroner å skaffe seg en mobiltelefon i Bangladesh. Når årlig gjennomsnittsinntekt ligger på rundt 2.000 kroner sier det seg selv at svært få har råd til å skaffe seg egen mobiltelefon.

Startet med bank
Grameen Bank som er medeier i Grameen Phone, har eksistert siden 1976. Banken har 1056 filialer og er representert i 36.000 landsbyer.- Banken låner ut penger til kvinner som vil starte sin egen forretning. Banken satser på kvinnene fordi de er sikre betalere, hele 98 prosent av lånene blir tilbakebetalt. Nå bruker vi samme konsept for mobiltelefoner, sier Grindland.

Se også: «Telenor-GSM i Bangladesh»

Annonse


Annonse


Annonse