Annonse


Telenor-GSM i Bangladesh

– Det er en del av avtalen at nettverket skal settes i drift på dagen for Bangladesh frigjøring fra Pakistan, sier informasjonssjef Fredrik Grindland i Telenor International til Dagens Telecom.

Stoppet i tollen
Grameen Phones lisensavtale for GSM-utbygging i Bangladesh ble undertegnet den ellevte november i fjor, men tollproblemer kunne ha forsinket åpningen av nettet.

– Det kan være vanskelig å avtale nøyaktig dato for åpning av nett i andre land fordi det tekniske utstyret ofte blir stanset i tollen. Vi har fått ut utstyret ut av tollen i Bangladesh, og regner med at nettverket åpnes som planlagt den 26. mars, sier Grindland.

Raskere enn planlagt
– GSM-lisensen gjelder for hele Bangladesh og utbyggingen skal fullføres i løpet av seks år. Nå ser det ut som om utbyggingen kan gå noe raskere. Bangladesh er et relativt flatt land og behovet for færre basestasjoner gjør det enklere og billigere å bygge ut enn i mange andre land, sier Grindland til Dagens Telecom.

Annonse


Grindland opplyser at det er Telenor Installasjon som har fått kontrakten for installasjonsarbeidene i det nye GSM-nettet.

Majoritetseier
Telenor Invest eier 51 prosent av Grameen Phone, den nest største eieren er Grameen Bank (Bangladesh) med 34,5 prosents eierandel. I tillegg er amerikanske Gonophone Development og det japanske selskapet Marubeni inne med eierandeler i mobilselskapet.

Annonse


Annonse


Annonse