Deskill

Annonse


Øl-nekt på nett

DeskillMatnett er en nettbutikk som selger matvarer over Internett. Kunden bestiller på nettet, og varene kjøres direkte ut. På butikkens nettsider finnes det informasjon om varene, med bilder.

Dette gjelder også for øl, som kan kjøpes som i en vanlig butikk. Bildene faller Rusmiddeldirektoratet tungt, og de oppfatter dette som reklame.

I hyllene
– Det er forbudt å reklamere for alkohol. Dette forbudet gjelder også for Internett. Derfor må Matnett fjerne ølflaskene fra sine hyller, sier avdelingsdirektør Jan Erik Halvorsen i Rusmiddeldirektoratet til Aftenposten.

Kortslutning
Dette er et forbud som Henning Holstad i Matnett ikke har tenkt å følge. Han kaller direktoratets syn for en kortslutning, og mener at når det er mulig å ha øl i hyllene i en vanlig butikk er det lov også i virtuelle butikker.

Annonse


– På nettet må man først oppsøke butikken. Når man først er inne kan man selvfølgelig se ølet. Slik er det også i den virkelige verden, sier Holstad.

Stoppet
Matnett har tidligere vært på kollisjonskurs med Rusmiddeldirektoratet. Tidligere solgte de øl også på søndager, dersom bestillingen var levert tidligere.

Da truet direktoratet med å inndra bevillingen. Dette var en grunn til at Matnett kuttet ordningen.

Annonse