Annonse


Ny gigantfusjon

Det nye selskapet blir hetende 3Com. Fusjonen vil foregå ved at aksje-eierne i U.S. Robotics får 1,75 3Com-aksjer for hver aksje i modemselskapet.

Dette er den siste i en lang rekke fusjoner og oppkjøp som har preget nettverksbransjen de siste årene. Blant andre eksempler den siste tiden kan nevnes Ciscos oppkjøp av Stratacom for et år siden, Newbridges oppkjøp av UB Networks og 3Coms eget oppkjøp av Onstream (1677 millioner kroner).

40 milliarder kroner
Dette er imidlertid den ubetinget største fusjonen hittil i datakommunikasjons-bransjen. Basert på 3Com-aksjenes verdi tirsdag, har den en verdi på 6,6 milliarder dollars – nesten 40 milliarder kroner.

U.S Robotics er verdens største produsent av modem, med en meget sterk posisjon i konsumentmarkedet. Selskapets begynnelse var 300-bauds modem som ble solgt av Apple og Commodore på 80-tallet. U.S.- Robotics er i dag mest kjent for sine Courier og Sportster modem, og er i disse dager først i markedet med modem basert på 56 kbit/s.

Annonse


Selskapet har imidlertid også et meget godt grep om aksessmarkedet hos Internett-leverandørene. Dette markedet er kanskje mindre kjent, men hver kontrakt kan dreie seg om millioner og atter millioner kroner.

Nr 2 blir nr 1
3Com er nr. 2 i datakommunikasjons-markedet, bak Cisco og foran Bay Networks. Selskapet har et meget solid grep om markedet for nettverksadaptere, med 40 prosent av omsetningen fra dette markedet.

3Com har de siste månedene hatt store problemer på Wall Street, og aksjene har falt fra en toppnotering på 80 dollar ned mot 35 dollar tidlig i februar. De siste ukene har kursen beveget seg i berg- og dalbane, før den nok en gang sank med 12,5 cent til 39 dollar etter at fusjonsplanene ble kjent.

3Coms toppsjef, Eric Benhamou, kommer til å fortsette i samme rolle (chairman and chief executive officer) i begge selskapene, mens toppsjefen i U.S. Robotics, Casey Cowell, vil komme med som viseformann i det nye selskapets styre.

  • Se også: Nå skal Cisco tas

    Annonse


  • Annonse


    Annonse