Annonse


Full priskrig i England

Det er ikke tilstrekkelig å ha rimelige priser. Det er også viktig å ha priser som folk kan forstå.

Dette har utviklingen i det amerikanske rikstelefonmarkedet tydelig vist: AT&Ts mange konkurrenter fikk først skikkelig gjennomslag da de fortalte telefonbrukerne at det var mulig å ringe overalt i USA for 10 cent.

1 krone minuttet til USA
Dette budskapet har også britiske Energis forstått. Denne uken innførte selskapet en enhetspris til de 5 mest å poulære ringemålene fra England. 10 pence – omlag 1 kroner – er prisen engelskmennene nå kan slippe unna med å betale pr. minutt hvis de skal ringe til Nederland, Irland, Tyskland, Frankrike og USA. Dette er opp til 42 prosent lavere enn det du betaler hos BT, påstår Energis.

Billigere enn BT
Selskapet gikk også ut med lavere takster enn det BT forlanger til 200 andre land verden rundt. Samtaler med Energis fra England til Norge koster nå 20 pence pr minutt, mens det koster 14p å ringe til Sveits, Sverige og Danmark.

Annonse


Fra duopoli til full konkurranse
Det er bare åtte uker siden Energis – sammen med en rekke andre britiske og internasjonale operatører – fikk lisens til å drive utenlandstelefoni.

Hittil har dette vært et britisk duopoli, delt mellom BT og Mercury. Tidligere har selskapet 14000 næringslivskunder i England, knyttet sammen først og fremst med fiberkabler i National Grids kraftmaster.

BT forsvarer seg
BT har forøvrig ikke tenkt å gi opp. De siste fem månedene har selskapet redusert prisene med tilsammen 170 millioner pund (1,7 milliarder kroner) i forsøk på å hindre inntrengere i sine markeder.

Forrige uke ble takstene til 33 forskjellige destinasjoner redusert md 10 og 37 prosent. Men dette er åpenbart ikke tilstrekkelig til å stoppe Energis.

Annonse