Annonse


Elkjøp vokser på data

Prosentmessig økte omsetningen av dataprodukter med over 40 prosent i konsernet. Det er et resultat som konsernsjef Thor Bjarmann i Elkjøp sier seg meget godt fornøyd med.

– Jeg tror at vårt salg vil vokse sakte og sikkert. Nå har vi en god produktmiks, som jeg antar vil holde seg stabil. Og jeg antar at data-delen vil fortsette å vokse raskere enn de andre gruppene, sier Bjarmann til Dagens Telecom.

Minsket vekst
Elkjøp-konsernet omsatte i 1996 for 2.654 millioner kroner. Det er en økning på 6 prosent sammenlignet med året før.

Driftsresultatet ble på vel 92 millioner kroner. Noe som var et fall fra 134 millioner i 1995. Resultatet før skatt ble på 60 millioner i 1996.

Annonse


Oppkjøp
Den norske virksomheten går godt. Etter en turbulent start på året med høye lagre og lave marginer, viser siste kvartal en fremgang både på detaljist- og grossistleddet.

Lefdal Elektromarked kan vise til et driftsoverskudd på 2,3 mill. kroner siden overtakelsen 28. oktober i fjor, heter det i en melding fra Elkjøp-konsernet.

Mareritt
Etter vareopptellingen i januar har nye tap dukke opp i forbindelse med salget av restlageret etter Aktuell. Dette tapet ble på 10 millioner. Selskapet Aktuell kalles et løpende mareritt av Elkjøps ledelse.

– At vi fikk ytterligere 9,6 millioner kroner i tap i fjerde kvartal, føyer seg pent inn i rekken av pinlig dårlige nyheter fra denne delen av virksomheten, sier konsernsjef Thor Bjarmann.i Elkjøp.

Aktuell fikk et negativt resultat før skatt på 40,2 mill. kroner for året. Aktuell-kjeden ble nedlagt i september i fjor.

Foruten sin virksomhet i Norge har Elkjøp åtte stormarkeder i Sverige og ett i Danmark.

Annonse


Annonse


Annonse