Annonse


AT&T velger trådløst

AT&T driver med transport av telefonsamtaler over lange avstander i USA. Det siste stykket fram til den enkelte husstand håver de små telefonselskapene grovt inn på. Derfor har det vært svært viktig for AT&T å redusere disse kostnadene og heller innkassere pengene selv.

Minner om Dect
Resultatet har blitt en helt ny teknologi som AT&T har levert inn patentsøknad for. I funksjon minner den om Dect-systemet, slik den er beskrevet i Bloomberg News: Antenner i boligfeltene kan betjene 2000 husstander hver. De får da to linjer, med kapasitet på å transportere data med samme hastighet som to B-kanaler i europeisk ISDN: 128 kilobit per sekund.

Mobil
Men det stopper ikke der. I og med at dette er en trådløs teknologi, er det selvsagt meningen at folk skal bruke trådløse apparater også.

Om tenåringen i huset da går litt for langt fra basestasjonen inne i eget hus, vil takstene for samtalen endres fra lokaltakst til mobiltakst. I funksjon er dette systemet med andre ord likt et Dect og GSM-system der telefonapparatene har dual mode, noe som ventes å komme på markedet i løpet av kort tid.

Annonse


Test i Chicago
I løpet av året skal dette systemet testes i Chicago. Foreløpig er det bare teknologien som er klar. Virkelige forsøk vil vise om teknologien er lønnsom.

– Vi kombinerer den høye hastighet, store kapasitet og topp talekvalitet som folk forventer av et fibernett, men vi gjør det over radio-bølger, sa sjefsteknolog Nick Kauser hos AT&T Wireless Services.

Annonse


Annonse


Annonse