Arkivfoto

Annonse


Tele2 vil bli stor

ArkivfotoVåpenet i kampen om kunder er god aksess. For å sikre god fremkomlighet oppgraderer Tele 2 sin infrastruktur.

50 millioner kroner skal Tele2 bruke for å etablere seg i Norge. Noe skal gå til markedsføring og nyansettelser, men mesteparten vil gå til bedret teknologi.

Kapasitet
– Det største problemet på Internett i dag er ventetid. Tele2 vil med sin tjeneste løse dette problemet. Derfor gjør vi umiddelbart en del investeringer i vår infrastruktur. Deretter vil vi øke kapasiteten i nettet etterhvert som kundetilgangen krever det, sier adm. direktør Morten Neeb i Tele2 Norge til Dagens Telecom.

Selskapet den nordiske leverandøren som i dag kan tilby størst båndbredde til USA. Selskapet er medeier i en kabel og har en forbindelse på 201 mb.

Annonse


Storkunder
Tele2 har i dag omlag 300 kunder på telefoni, og 1500 på Internett. Men mange av disse kundene er store bruker, som for eksempel statlig forvaltning. Satsingen er derfor også rettet mot privatmarkedet.

– Satsningen har vært veldig bedriftsrettet hittil, skal vi få 40 000 nye brukere må vi se videre, sier markedssjef Haakon Klæbo til Dagens Telecom.

60 000 nye
Tele2 fikk etter en kampanje i høst 60.000 nye brukere i Sverige, og hevder at de nå er nordens største Internett-leverandør, med over 150 000 abonnenter.

Med bare 1500 Internettkunder i Norge, og en kampanje som starter i Danmark i disse dager sier det seg selv at Sverige må regnes som hjemmemarkedet.

Kinnevik-kontrollert
Tele2 eies av det svenske Netcom Systems, som er kontrollert av Kinnevik, og er allerede Nordens største Internettleverandør med 150 000 abonnenter.