åå Gisle Hannemyr

Annonse


Skeptisk til SET

åå Gisle Hannemyr– Kortselskapene har klare økonomiske interesser i å forhindre at det etablerer seg aktører og teknologi som støtter sikker netthandel før kortselskapenes egen teknologi er klar. På denne måten kan de sikre hele dette enorme vekstmarkedet for seg selv, sier Gisle Hannemyr til Dagens Næringsliv tirsdag.

Forbrukeren må betale
– Det at SET i utgangspunktet er en kredittkortstandard gjør at den kan realiseres uavhengig av brukerens konto. Dette innebærer at man i SET ser bort fra dekningskontroll og avregning mot konto. Prisen man må betale for denne forenklingen er at det foreligger en kredittrisiko som kortselskapene tar seg betalt for, og det er sannsynligvis forbrukerne som må betale, sier Hannemyr.

Andre muligheter
– Det er fullt mulig å foreta sikre betalingstransaksjoner på Internett i dag. I sin iver etter å promotere SET er ikke kortselskapene så interessert i å snakke om dette, sier Hannemyr.

Støtter sikker overføring
Både Netscape Navigator og Microsoft Internet Explorer støtter sikker overføring av data. Problemet er å få nettbutikker til å gå inn for å etablere rutiner for sikker betaling over Internett, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse