Annonse


Mobilen tar over

Carlson Wagonlit, britisk reisebyrå som spesialiserer seg på forretningsreiser, har beregnet at bare 35 prosent av alle britiske hotellgjester bruker telefonen på rommet, mot 53 prosent for et år siden, melder ukeavisa Telecom Revy.

Den britiske rikstelefonoperatøren Mercury har funnet ut at nesten halvparten av alle hotellgjester foretrekker å bruke mobiltelefonen heller enn hotelltelefonen når de skal telefonere fra rommet.

Rådyre hotell-tellerskritt
Årsaken til alt dette: At mange hoteller fremdeles regner gjestenes telefonbruk som en betydelig inntektskilde. Men konkurransen fra mobiltelefonene, og fra forskjellige telekort-løsninger, gjør at hotellene langsomt må akseptere at telefonenes fremtid er som et tjenestetilbud til gjestene – ikke som en inntektskilde for hotelleierne.

Fremtiden for hotellene: Kanskje å gjøre som enkelte hotellkjeder er i gang med: Tilby gjestene utleie av mobiltelefoner som de deretter kan bruke der det passer dem best.

Annonse


Annonse


Annonse