Arkiv

Annonse


En kopp ren kaffe?

Arkiv– Dette initiativet er svært viktig, sier adm. direktør Jens Rugseth i Skrivervik Data og poengterer at av de store selskapene er det mest merkbart at Microsoft glimrer med sitt fravær.

– Det ville være en ulykke om bransjen ikke greier å holde Java ren. Se bare på Unix-verdenen, med alle sine dialekter og følgende kommunikasjonsvansker sier Rugseth til Dagens Telecom.

Allianse mot Microsoft
En viktig årsak til initiativet er at den mektigste programvareleverandøren i verden, Microsoft i sine utviklerpakker for Java har gjort egne tilnærminger som naturlig nok favoriserer Microsoft-plattformen.

– Egentlig har Microsoft forpliktet seg til å ikke gjøre slike endringer i Java-konseptet. Dette er den største trusselen mot programmeringsspråket Java, sier Rugseth.

Annonse


Uten egne varianter
– Poenget med merkelappen «100 prosent pure Java » er å sikre at alle følger Java API (application programming interface) helt ut. At ingen lager sine egne Java-varianter som ikke virker likt på alle operativsystemer, sier Rugseth.

– Dette er i grunnen samme prosess som Apple i sin tid fulgte overfor sine programmerere. Det ble ført en knallhard linje mot programutviklerne for å få alle programmene til å virke likt og følge felles regler.

Rugseth forteller at renhets-merkingen nettopp er lansert, slik at retningslinjene for å kunne klister merkelappen «100 prosent pure Java» på programvarene ikke er endelig utarbeidet.