Annonse


56K modem lanseres i dag

I dag, tirsdag, kommer de 56 Kbps-modemene i amerikanske butikkhyller. U.S. Robotics, verdens største modemprodusent, ble dermed den første til å levere høyhastighetsmodem i konkurranse med chipset-produsenten Rockwell.

Lynraskt til gammel pris
USRs Sportster- og Courier-56 Kbps-modeller er basert på selskapets x2 standard.. Prisen i USA ligger rundt 1300 kroner.

– Vår pris til leverandørene vil bare ligge noen kroner høyere enn for dagens modeller, sier Petter Grennes hos Vestfold Industridata. De nye modemene vil ventelig bli koplet med nettabonnementer og solgt til nettopris, sier Grennes til Dagens Telecom.

Test hos Nextel
De nye modemene tilbyr nedlasting til nesten dobbel «28,8-hastighet», og vil altså bli et rimelig alternativ til ISDN-tilkopling. Alle de store amerikanske Internett-tilbyderne vil støtte x2-modem med denne hastigheten.

Annonse


Vestfold Industridata har allerede fått en betaversjon til landet. Onsdag blir dette modemet testinstallert hos en Internett-tilbyder, sannsynligvis hos Telenor Nextel.

Rimelig oppgradering
Vestfold Industridata vil tilby x2-oppgradering til de som har kjøpt Sportster og Courier 33,6 Kbps modem. Nye modem oppgraderes med software. U.S. Robotics x2-standard konkurrerer med K56 teknologien fra Rockwell og Lucent.