Annonse


Benekter rykter om avgang

Spekulasjonene har florert om at Hancock blir den neste som forlater skuta. Hun blir da den femte fra Apples toppledelse som slutter i løpet av fjorten dager.

Tirsdag forlot Apples tidligere nestsjef Marco Landi selskapet. Hancock og Landi var to av lederne nærmest Apples styreformann og daglige leder Gilbert Amelio. De mistet begge ansvarsområder og ble degradert i en omstrukturering av selskapet i begynnelsen av februar.

Mistet topplederne
Etter dette har tre av Apples visepresidenter gått av, sammen med Apples tidligere nestleder Marco Landi og Heidi Roizen, som hadde spesielt ansvar for forholdet til programutviklere på Apple-plattformen.

– Det er ikke riktig at jeg forhandler om et sluttvederlag fra Apple, sier Ellen Hancock til den amerikanske nettavisen CNET.

Annonse


Tre millioner i lønn
I følge det amerikanske PC Weeks var Hancock i sluttforhandlinger med Apple. Hun begynte i selskapet sist juni, og hadde overoppsynet med å utvikle operativsystem. I følge CNET så har Hancock en lønn på over tre millioner kroner i året, og med muligheter for en bonus på omlag to og en halv million.

Apple er inne i en større omorganiseringsprosess, og det antas at selskapet vil si opp over tusen ansatte neste måned.

Se forøvrig:

Toppsjefer ut av Apple

Woz og Jobs tilbake

Annonse


Annonse


Annonse