Annonse


Priskrig på Pcer

Det var Compaq Computer som begynte priskrigen i begynnelsen av februar. Da senket de prisene på sine bordmodeller med opptil 17 prosent og sine bærbare modeller med 27 prosent. Hewlett-Packard fulgte opp ved å senke prisen på sine Pentium bordmodeller.

Digital kutter
Denne uken kuttet imidlertid Digital prisene med opptil 19 prosent på sine Venturis og Celebris PCer med Pentium og Pentium Pro. Disse maskinene koster nå 5 – 7 prosent mindre enn tilsvarende modeller fra Compaq og opptil 18 prosent mindre enn PCer fra Hewlett-Packard.

NEC og Dell kutter
Deretter lanserte NEC opptil 20 prosent priskutt på sine Versa bærbare PCer. Så fulgte Dell Computer etter med opptil 14 prosent prisnedslag på sine OptiPlex-maskiner.

MMX overtar
Det er ikke bare beinhard konkurranse som har fått PC-produsentene til å senke prisene. Lanseringen av Intels nye MMX-prossessorer har bidratt til utviklingen. Intel senket nylig prisen på gamle Pentium-brikker med 34 prosent.

Annonse


Annonse


Annonse