Annonse


Makro unnskyldning

Ti dataforhandlere i Singapore rykket tirsdag inn en helsides annonse i avisen Straits Times og ba Microsoft om unnskyldning etter at de var tatt i å selge piratkopierte programmer.

Forretningene hadde som et salgsfremmende tiltak lastet maskiner de solgte fulle av programvare.

Forliksløsning
Annonsen var et resultat av et forlik mellom Microsoft og forretningene som hadde solgt piratvare, melder Seattle Times. – Det hører med at Microsoft også fikk en erstatning på over en million norske kroner.

Singapore er det landet som har tatt åndsverksrettighetene mest alvorlig, og er kanskje det mest lovlydige landet i Asia. Eksperter anslår at mellom 40 og 50 prosent av alle programmer som selges i Asia er piratkopiert. I Kina og i Indonesia er det anslaget på nesten 90 prosent ulovlig programvare.

Annonse


Annonse


Annonse