Annonse


Toppsjefer ut av Apple

Apple gjennomgår nå omfattende omorganiseringer på kort tid. De som hadde mest makt i Apple etter sjefen selv – Gilbert Amelio – fikk forrige måned endret ansvarsområde. De fleste analytikere mente at Marco Landi og Ellen Hancock i praksis ble degradert. Omorganiseringen har ført til uro i organisasjonen.

Ikke paradis
Det spekuleres nå i om selskapets tidligere teknologiske sjef – Hancock – vil bli den neste som lukker grinden til eplehagen etter seg. Og det er også påstander om at slangen – som er årsaken til at flere toppledere forlater Apple – er gamlefar sjøl – Apple-gründeren Steve Jobs. Mannen selv benekter at han er interessert i mer ansvar i selskapet.

Toppledere går
Av de som har forlatt Apple i det siste er Heidi Roizen, som hadde jobbet i selskapet ett år med ansvar for å forbedre forholdet mellom Mac og programleverandører.

Hun forlot selskapet i forrige uke, og fikk følge av tre av Apples senior visepresidenter. De hadde verdensomspennende ansvar – for markedsføring, – for salget, – og for Apples produktlinje PowerMac.

Annonse


Nye tap
Det er ventet at Apple vil rapportere et stort tap i dette kvartalet. Det snakkes om utgifter til omstrukturering på 300 millioner dollar og avskrivninger på 200 millioner dollar.

Satser på Japan
Amelio selv sa onsdag at selskapet er på rett spor, og lovet at «1997 skal bli det mest spennede året for nye produkter hittil». Han er i Japan for å introdusere Apples nye raske maskiner, og lovet nye produkter spesielt utviklet for Japan. Landet står for omlag en fjerdedel av Apples salg på verdensmarkedet

Annonse