Arkiv

Annonse


Testpilot for Telia

ArkivScania, som har virksomheter i et 100-tals land, har behov for et bedriftsnett hvor personalet raskt kan få tilgang til informasjon fra hjemmekontoret.

I løpet av februar skal medarbeiderne ved Scanias informasjons- og markedsavdelinger, ha tilgang til Scanias Intranet ved hjelp av bærbare PCer.

Lett tilgang
– Det er blitt viktigere for våre medarbeidere å ha tilgang til alle desktop applikasjonene også når der er ute på reise, sier Niklas Zandelin i Scanias kommunikasjonsavdeling til Dagens Telecom

– Sikker trådløs tilgang til selskapets Intranet er et gjennombrudd når det gjelder å øke mobiliteten for alle medarbeidere våre, sier Zandelin.

Annonse


Utvikle bruken
Telia og Ericsson vil utvikle bruken av såvel Internett og Intranet for mobiltelefoni. Telia vil prøve ut om informasjonen i en bedrift kan gjøres både lett tilgjengelig og samtidig sikker.
– Som mobil-operatør ønsker vi å være i fremste rekke i utviklingen av Intranet-teknologien. Vårt mål er at all informasjon i bedriftens LAN og Intranet skal være tilgjengelig til alle medarbeidere uavhengig av tid og sted, sier Mats Gustafsson i Telia Telecom til Dagens Telecom.

Reduserer oppkoblingstiden
Den nye teknologien skal sikre overføringer og redusere oppkoblingstid.

– Ved å holde oss i den digitale verden og gå direkte fra GSM via Internett og til et LAN vil oppkoblingstiden reduseres. Dette forutsetter at bedriften har en fast forbindelse på Internett, sier Gustafsson

– Mobil datakommunikasjon kommer til å øke, og vi ser et stort marked her. Prosjektet er en del av vår utvikling mot dette markedet, sier Gustafsson til Dagens Telecom.

Annonse


Annonse


Annonse