Annonse


Hjemme-PC skattelegges

Ukeavisa Telecom Revy skrev i januar at Skattedirektoratet er i ferd med å utarbeide regler for skattlegging av PCer til hjemmebruk. Reglene vil gjelde fra inntektsåret 1997.

Opplæringsformål
Hovedformålet med Statoils opplegg for hjemme-PC til de ansatte er opplæringsformål. De ansatte får PCen til disposisjon i to år, mot at de i fritiden deltar i et opplæringsprogram.

– Vi mener dette burde vært skattefritt, men er ikke overrasket over skattemyndighetenes beslutning, sier direktør for regnskap og skatt Kåre Thomsen i Statoil til Dagens Næringsliv.

20 millioner kroner
Skattedirektoratet mener at hjemme-PCer som brukes privat skal skattelegges på lik linje med telefon og aviser. Ti prosent av PCens innkjøpspris skal legges til den ansattes inntekt per år.

Annonse


Statoil vil selv dekke PC-skatten for de ansatte i opplæringsperioden på to år. Med en totalinvestering på 210 millioner kroner vil de ekstra skatteutgiftene for Statoil bli på omlag 20 millioner kroner, melder Dagens Næringsliv torsdag.

Gjelder flere
I følge Dagens Næringsliv vil flere selskaper følge i Statoils fotspor og plassere PCer hjemme hos de ansatte i løpet av noen få måneder. Firmaene som nevnes er Philips, Saga og Orkla.

Annonse