Arkiv

Annonse


Ericssons «gamle» nyhet

ArkivUSA er fremdeles verdens største mobiltelefonmarked, med analoge AMPS (American Mobile Phone System) som den ledende standarden. Derfor er det helt vanlig at mobiltelefon-produsentene først lanserer sine nye modeller i AMPS-versjon før digitale modellene kommer.

Motorola gjorde dette med sin StarTac og Ericssons nye GF 788 er heller ingen nyhet: AMPS-versjonen ble første gang vist på en mobiltelefonmesse i California i høst, under betegnelsen AF 738.

Ikke 100 prosent identisk
Det finnes selvfølgelig forskjeller – blant annet gjør 2,7 volts teknologi og avanserte strømsparingsversjoner at GSM-versjon har dobbelt så lang standby- og taletid som AMPS-modellen.

Lansering 3. mars
Men Ericssons minste har altså lenge vært tilgjengelig i USA. Til Norge og resten av Europa skal den i følge Ericsson komme i løpet av mars måned – altså enda en mobiltelefon som blir lansert i rett tid for Cebit-messen i Hannover i Tyskland. Lanseringsdato i Oslo er etter det Dagens Telecom erfarer 3. mars.

Annonse


Liten og lett
Telefonen veier 135 gram og er 10 cm høy. Den har ti hurtignummer-posisjoner for de mest vanlig brukte telefonnummer, samt kaltalog med 99 navn og nummer. Man selv velge ringetone og dessuten velge hvordan de forskjellige skjermmenyene skal se ut.

Tilpasses
De samme skjermmenyene kan forøvrig tilpasses etter brukerens personlige smak, og all betjening er basert på at dialog med den alfanumeriske skjermen – basert på ja- og nei-taster. SMS, data og fax hører med, sammen med identifikasjon av oppringer (Calling Line Identification/Restriction).

Når GSM-leverandøren gir klarsiglnal for det, vil man også kunne benytte dual-line-funksjonen, at man altså setter en samtale på hyold mens man tar i mot eller ringer opp en annen.

Farge-eksplosjon?
Og Ericcson, som ellers er kjent for sin sobre, skandinaviske design, har denne gangen gått helt av støvleskaftene: Brukerne får denne gang valget mellom hele fire farger, nemlig signalfargene mørk grå, Bordeaux rød, mørk blå og mørk grønn.

For ordens skyld: De fleste andre mobilleverandører er også meget forsiktige med å sette farge på sine produkter.

Annonse


Annonse


Annonse