Annonse


3Com senker prisene

I følge de siste markedstallene fra Dell’Oro Group har 3Com i dag en udiskutabel ledelse i markedet for ”Desktop Switching” med en andel på 46,1 prosent. På 2. plass, med 19,2 prosent, finner vi Cisco. Og det samme forholdet finner vi innen markedet for ”workgroup Ethernet hubs”, hvor 3Com – i følge Dell’Oro – leder med 34,5 prosent foran Bay med 16,6 prosent.

Riktignok skal man alltid ta disse markedstallene med en klype salt, siden det er praksis for å dele inn markedet i så mange og tildels små segmenter at det alltid er mulig for en leverandør å være verdensmester innenfor minst ett av dem. Men tendensen for 3Com er i alle fall klar innen for arbeidsgruppe-baserte nettverk – og denne posisjonen blir ytterligere forsterket av selskapets ubetingede lederskap i markedet for Ethernet-kort.

Stadig flere konkurrenter
Men på den annen side er dette markeder hvor mange prøver å spise seg inn – og de gjør det gjerne med prisavslag. Dette betyr at 3Com har vært tvunget til å senke sine egne priser kraftig i det siste for å sto imot angrep fra inntrengere – og dette har i neste omgang medført at selskapets aksjekurs også har gått kraftig ned de siste ukene.

Nye prisreduksjoner
Nå vil antakelig Wall Street ta et nytt blikk på selskapet – etter at det er blitt klart at selskapet går ut med nye, aggressive priser for blant annet Svisjet Fast Ethernet.

Nå leverer 3Com slike løsninger for så lite som 499 dollar pr. port for SuperStack II Switch 3000, enten det er snakk om stable- eller chassisbaserte systemer. SuperStack II PS Hub 40 er nå nede i en pris på 42 dollar pr. port – i følge 3Com betydelig lavere enn det konkurrentene kan tilby i dag.

Annonse


Annonse


Annonse